Kućni red

Na sljedećim stranicama ispisana su Pravila o radu privatne logopedske ordinacije LOGOTHERAPIA te Vas ljubazno molimo da ih pročitate.

Pravila uključivanja u logopedsku terapiju

Dolaskom u privatnu logopedsku ordinaciju LOGOTHERAPIA, nakon dijagnostičke obrade, dogovara se vrsta logopedske terapije i plan dolazaka s pacijentom (ukoliko se radi o djetetu, s njegovim roditeljem ili skrbnikom). Pristup svakom pacijentu je individualan.

Nakon uključivanja u logopedsku terapiju, izostanak s dogovorenog termina moguć je  isključivo u slučaju opravdanog razloga (bolest i sl.).

U slučaju opravdanog izostanka s LOGOPEDSKE terapije, pacijent (roditelj ili skrbnik) dužan je o tome obavijestiti logopeda najkasnije 24 sata prije samog termina terapije, odnosno odmah nakon što postane jasno da pacijent zbog bolesti i sl. neće biti u mogućnosti prisustvovati logopedskoj terapiji.


Neopravdani nedolazak ili propuštanje termina (ako se pacijent ne pojavi na terapiji i ako o tome pravovremeno ne obavijesti svog terapeuta) naplaćuje se punom cijenom terapijskog sata prilikom sljedećeg dolaska.


Neopravdano propuštanje termina 2 puta u kontinuitetu, odnosno 3 puta u
diskontinuitetu u tijeku jednog mjeseca, daje pravo logopedu u privatnoj logopedskoj ordinaciji LOGOTHERAPIA da jednostrano otkaže pružanje svojih logopedskih usluga pacijentu.

 

Fiksne termine zadržavate ukoliko su vaši dolasci redoviti, a nedolasci opravdani te na vrijeme otkazani (bolest). U suprotnom, gubite pravo na svoje fiksne termine.


Razlozi ovakvih pravila poštivanja dogovorenih termina i sudjelovanja u logopedskoj terapiji proizlaze iz našeg iskustva o napredovanju pacijenata u logopedskoj terapiji.

Naime, pacijenti ne mogu adekvatno napredovati u radu s logopedom ukoliko na logopedsku terapiju ne dolaze u kontinuitetu i redovito prema unaprijed dogovorenom terapijskom planu i programu.                                                           

Također, uz redovite dolaske na logopedsku terapiju, od pacijenata se očekuje i redovito vježbanje kod kuće prema naputcima logopeda za konačni uspjeh terapije.

Pacijent ne može adekvatno napredovati u radu s logopedom ukoliko svoju dogovorenu terapiju obavlja diskontinuirano i s vremenskim razmacima protivnim pravilima struke.

Diskontinuirano pohađanje terapije, odnosno neopravdani izostanci (osim
navedenih) pokazuju da pacijent (roditelj ili skrbnik) ne razumiju ili
nedovoljno ozbiljno tretiraju svoje ili djetetove poteškoće zbog kojih su došli ili
doveli svoje dijete s punim povjerenjem u privatnu logopedsku ordinaciju LOGOTHERAPIA.

Diskontinuirano pohađanje terapije umanjuje rezultate logopedskog rada te
produžava trajanje terapije.

Molimo vas da se pridržavate dogovorenih termina te da dijete dovodite na vrijeme, par minuta prije početka sata i dolazite par minuta prije završetka njegovog terapijskog sata. Kašnjenje i duže zadržavanje remeti naš raspored te utječe na dinamiku rada u ordinaciji. 

Svaki roditelj/skrbnik na kraju sata dobit će informacije o odrađenoj terapiji i informacije o eventualnoj zadaći. Za dodatne razgovore i informacije o napretku djeteta, molimo vas da unaprijed najavite kako bi mogli organizirati svoje vrijeme.

 

Naše usluge

Praesent eu tincidunt purus, sed convallis sem. Donec pharetra quam malesuad. Forbiden bist elen strenmo.

Logopedska procjena

Logopedska procjena uključuje razgovor s roditeljem, uzimanje anamnestičkih podataka te procjenu jezično – govorne komunikacije kako bi se...

Logopedska terapija

Logopedska terapija ovisi o dobi klijenta te vrsti i jačini poteškoće. Svaka logopedska terapija odvija se individualno s terapeuto...

Priprema
za školu

Iako su čitanje i pisanje vještine koje dijete uči u školskoj dobi, da bi ono moglo neometano učiti i usvajati određena znanja, potrebno je prije...

m

Savjetovanje roditelja

Logopedsko savjetovanje roditelja najčešće započinje već prvim obraćanjem logopedu (telefonskim putem, mailom ili SMS-om)...